Évtizedek óta nem volt ilyen hőség Nagy-Britanniában

0

Utoljára 1961-ben (jócskán a Beatles és a Rolling Stones berobbanása előtt…) volt utoljára akkora szárazság és hőhullám Nagy-Britanniában, mint most. Ti hogy bírjátok?

A szigetország egyes részein még éjszaka sem megy a hőmérséklet 21-24 Celsius fok alá (ennyi általában napközben szokott lenni), ráadásul még messze nincs vége, hiszen az előrejelzések szerint a hőség csütörtökön vagy pénteken 35 fok felett tetőzhet.

KÜLFÖLDI MUNKÁK EGY HELYEN

A szigetországban a hétfői volt az év eddigi legmelegebb napja, a Suffolk grófságbeli Santon Downhamben 33,3 fokot mértek. Anglia középső és délkeleti területeinek nagy részén a második legerősebb, narancsfokú riasztás van érvényben.

Az országban sok helyen 54 napja nem volt számottevő csapadék, a Suffolk megyei Bury St Edmunds környékén pedig már 48 napja egyáltalán nem esett eső – számolt be az MTI. Ami azért durva, mert a csapadékmennyiség általában a mostani ötszöröse szokott lenni.

A hetek óta tartó szárazság és a nagy meleg miatt szinte őszi táj képét mutatják a parkok, kiégett bennük a fű. Szakemberek szerint a kánikulai hőség akár még hetekig eltarthat Nagy-Britanniában.

Borzalmas hőség lesz Olaszországban

(Fotó: pixabay.com/stux)

Share.

About Author

Leave A Reply