Európai körkép: hol milyen hosszú az iskolai nyári szünet?

0

Magyarországon már jó pár napja megkezdődött a nyári iskolai szünet, de vajon mi a helyzet a többi európai országgal? Hol mennyi vakáció jár a diákoknak?

Eleve érdemes onnan indulni, hogy míg egyes uniós országokban egységes a nyári szünet eleje és vége, addig máshol (például Németországban, Ausztriában és az Egyesült Királyságban) különböző régiókban különböző időpontokban engedik el a tanulókat.

HATÁRÁTKELŐ. YOUTUBE. KATT.

Németországban például a szövetségi államok szinte mindegyikében más napra időzítik a szünet első és utolsó napját. Míg a berlini és brandenburgi diákok már június 20-a óta szabadok, addig baden-wurttembergi és bajorországi társaik egészen július végéig izzadhatnak a padokban. Cserébe viszont a fővárosban például már augusztus 2-án (!!) megkezdődik a tanítás.

Magyarországhoz hasonlóan Kelet-Európa nagy részében is jó hosszú (nem egy helyen 12-13 hetes) a nyári szünet, hasonlóan jól járnak az olasz, a portugál és a spanyol diákok is.

A lista másik végén a britek (8-9 héttel), a hollandok, a dánok és a németek (7 vagy még kevesebb héttel) állnak – derül ki a EuroNews összeállításából.

Magyar iskola Kelet-Londonban

(Fotó: pixabay.com/905513)

Share.

About Author

Leave A Reply