Európában a tél az úr

0

Nem mintha meglepő lenne január vége felé, de Európában elég komolyan tombol a tél. Van itt minden, mi szemnek s szájnak ingere, s csomó minden, ami nem kezdve a lavináktól a hóviharokig, járhatatlan utakig, és a hó fogságában rekedt emberekig.

Ausztriában elsősorban Tirolban és Vorarlbergben a legmagasabb fokú lavinakészültség van érvényben napok óta. Gondot okoz, hogy több sícentrumot sem lehet megközelíteni, mi több, vonatok sem mindig járnak.

Magyarország egy másik szomszédjában, Romániában is szakadatlan havazás nehezíti az életet. Egész települések várnak segítségre a hóviharban, miközben sok helyütt közlekedési káoszt okoznak a behavazott, járhatatlan utak.

Közel 1000 külföldi állásajánlat vár a Határátkelőn egyetlen kattintásra

Skóciában több helyen helikopterrel kell kimenteni a síelőket, a közutak általában is nehezen járhatók, a rendőrség nem nagyon tanácsolja, hogy bárki autóba üljön – írta a EuroNews.

A svájci Zermattba most nem nagyon mennénk, hiszen az ország déli részén fekvő települést sorozatosan zárja el a jó ezen a télen a külvilágtól.

A Matterhorn olasz oldalán, Cerviniában legalább ötezer ember vár arra, hogy kijusson. A síparadicsomba vezető utat három hét alatt háromszor kellett már lezárni lavinaveszély miatt.

Ausztriába, Németországba, Svájcba, Hollandiába – külföldre mennél dolgozni? Válogass itt állást!

(Fotó: zermatt.ch)

Share.

About Author

Leave A Reply