Európa öreg, Amerika ropogós friss

0

Egy első olvasásra egyszerű történetből lesz szempillantás alatt az Európai Unió parafrázisa a Vaku villan blogon. Sokkal többet nem is árulnánk el, a következtetéseket mindenki vonja le magának.

„A reptéren hosszas papírozás, fertőtlenítés, ujjlenyomatozás, passport robotba scannelés ésatöbbi után végre egyszer csak odaértünk a nagy amesz lobogós ablakhoz, ahol már csak megnézték és beleplecsnizték…, és a csávó rutinból megkérdezte, hogy hány napig, milyen célból, meg ilyenek, a végén visszaadta az útlevelet és azt mondta széles vigyorral „you’re awesome, have a nice stay in the US!”. (…)

A másik már nem Amerikában történt, hanem a Miami gép Brüsszelbe érkezésekor. Ugyanis amint kibaktattunk a folyosókon (már eleve olyan másmilyen légkör volt, nem amerikai, aminek persze a fél év távollét után én kifejezetten örültem, de tényleg benne volt a levegőben, és az amcsik is egyből kiszagolhatták), szóval az egyik üvegajtóhoz érve megállt a sor. Merthogy az ajtó nem nyílt. (…)

Egy brüsszeli hatvan közeli nőci, odament és lehúzta a nyakában lógó kártyát az ajtó mellett, de az csak nem nyílt ki. Erre félreállt és várt. Valaki megkérdezte, mi a szitu, mire ő egyből felkapta a vizet és közölte, hogy nem tudja, miért nem nyílik ki az ajtó.

Erre mindenki türelmesen várt tovább, majd egy hasonló korú amerikai nő udvariasan megkérdezte, nem hívna-e segítséget, mert átszállása van, és fél, hogy lekési. A néni megint paprikásan közölte, hogy jó volna, ha nem mondaná meg neki senki, hogy mit csináljon, és hogy a segítség jő. (…)

Volt egy lépcső mellettünk, persze kordonnal lezárva, mégis, a dolgozó egyszer csak felslisszolt rajta. Az amcsik kiborultak. Micsoda viselkedés, mért nem engednek minket is ki arra, és hogy velkám in the capital of Europe, és röhögés és felháborodás felváltva. Közben egy addig észre nem vett ajtó mellettünk egyszer csak kinyílt a falból. (…)

Amikor kinyílt, kiderült, hogy nem is ajtó, vagyis ajtó, de már nyitva van (a lépcsőhöz tartozhatott), és éppen hogy most kezd el becsukódni, szóval az ajtó mögött csak egy másik fal volt.”

A teljes posztot itt olvashatjátok el, érdemes!

Share.

About Author

Leave A Reply