Európa és a titkos bevándorlás

0

Létezik az Európai Unióban egy „árnyéktársadalom”, melynek tagjai meglepően sokan vannak. Olyannyira, hogy sok helyen rájöttek, a kemény fellépés és a szándékos hatósági durvaság helyett többre mennek azzal, ha kezelhetővé teszik a jelenlétüket.

Európában olyan sok bevándorló él feketén, hogy számos városban rájöttek: a kemény fellépés ellenük, illetve az, ha a hatóság szándékosan rosszul bánik velük, nem oldja meg a problémát.

A bevándorlóknak csak egy része menekült, sokan vannak olyanok, akik turistavízummal érkeztek valamelyik latin-amerikai országból (például Venezuelából) és nem mentek vissza.

KÜLFÖLDI MUNKÁK A HATÁRÁTKELŐN

Miközben sok kormány az embertelen bánásmódban látja a megoldást, máshol rájöttek, hogy ez nem megoldás. Ilyen hely Barcelona, ahol a városvezetés arra törekszik, hogy valamennyire rendezze az árnyéktársadalom tagjainak helyzetét.

Ennek gyakorlati okai is vannak, hiszen így például megelőzhetők a közegészségügyi problémák, az alvilág térhódítása vagy a rabszolgamunka – egyáltalán, a gettók kialakulása.

Az Európában élő árnyéktársadalom nagyságát megsaccolni sem nagyon lehet – írta a Financial Times nyomán a napi.hu. Egy uniós támogatással futó projekt keretében készült becslés szerint 2008-ban 1,9-3,8 millióan lehettek. Az elmúlt évtizedben, főként a 2015-ös nagy hullámban érkezők azonban akár több millióval növelhették a számukat.

Elmenekültek az örök nyárba, aztán…

Share.

About Author

Leave A Reply