Esküvői készülődés Japánban

0

Nem akármilyen hónapokat él át Tshabee, aki Japánban készülődik a közelgő esküvőre. Ami azért jár némi bonyodalommal a bürokrácia terén.

„Az okmányirodában előszedtek egy rettentő vastag könyvet, amiben össze van foglalva a téma mindenféle nemzetiségű gazdasági bevándorló számára. A könyv a magyar részlegnél egy olyan igazolással segített ki, amit a magyar állam már évek óta nem állít ki… 😀

Így aztán az okmányiroda lelkiismeretes munkatársa felajánlotta, hogy megkérdezi a tokiói központot, ami a 23 kerület okmányirodáit fogja össze (vagy valami ilyesmi), hogy volt-e már valamelyik másik kerületben olyan magyar, aki előre megfontoltan házasságkötést kísérelt volna meg. (Mivel a miénkben nyilván nem volt még…)

Abból ugyanis kiderül, hogy azt milyen papírok alapján bírálta el az illetékes hatóság, így nyilván nekünk is ugyanazok a papírok kellenek majd. (Csak nyilván más adatokkal.)

HATÁRÁTKELŐ A
YOUTUBE-ON
ÉS A SPOTIFY-ON IS!

Viszont a központból sem tudtak segíteni az emberünknek (meg nekünk), mivel a többi kerületben sem történt még ilyen. Így végülis egy születési anyakönyvi kivonat + családi állapot igazolás kombóban egyeztünk meg, aztán meglátjuk, hogy az elég-e az illetékeseknek.

Aztán ezeket összegyűjtöttük, és decemberben be is vittük az okmányirodába a kitöltött házasság-igénylőlappal együtt. Az elbírálásra kb. két-három hetet kellett várnunk, de szerencsére elfogadták a kérelmünket a decemberi dátummal kezdődően.

Ezzel pedig én lettem az első magyar, aki Tokió 23 kerületében házasodott meg. 🙂 A papírok beadásakor megnyugtatott az okmányirodai emberünk, hogy időközben sem előzött be senki. ;)”

A teljes posztot itt olvashatjátok el, érdemes!

Határátkelő Klub!

El tudnád képzelni magad digitális nomádként? Vagy nem tudod elképzelni, de érdekel az életforma? Esetleg csak beszélgetnél egy jót kötetlenül? Gyere el szeptember 24-én kedden 18 órától a Prosit Buda Bistróba a budapesti Móricz Zsigmond körtéren és beszélgess két tapasztalt digitális nomáddal, Vigh Borival és Majsai Richárddal!

További részletek itt!

Share.

About Author

Leave A Reply