Erősen aggódnak a Brexit miatt

0

A közgazdászok szerint hiába sikerült előrelépni a brit uniós kilépésről szóló tárgyalásokon, a hangulat ugyan javult valamit, de a borúlátás maradt.

A Financial Times minden év elején felmérésben kéri ki nagy befektetési és elemzőházak szakértőinek véleményét a következő tizenkét hónap várható gazdasági fejleményeiről.

A londoni gazdasági napilap felidézi: két évvel ezelőtt a felmérésbe bevont közgazdászok háromnegyede, tavaly pedig 87 százaléka vélte úgy, hogy a Brexit hosszú távon káros hatást gyakorol a brit gazdaságra.

Mutass be a Brexitnek! Válogass angliai álláslehetőségek közül!

Az idén valamivel jobb a hangulat, miután 2017 végén sikerült megállapodni az Európai Unióval a kilépési tárgyalások második – mindenekelőtt a Brexit utáni kereskedelmi kapcsolatrendszerről szóló – szakaszának elkezdéséről.

Az idei körkérdésre válaszoló 107 szakértő kétharmada azonban azt mondta, hogy ugyanazt vallja a Brexit várható hosszú távú negatív gazdasági hatásairól, mint az előző két évben, és csak nem egészen 20 százalékuk vált derűlátóbbá.

A borúlátásra leggyakrabban adott indok az a várakozás, hogy a Brexit-tárgyalások továbbra is bizonytalan kimenetele a beruházások visszafogására készteti az üzleti szektort.

Külföldre költöznél, de nincs munkád? Válogass a Határátkelőn!

(Fotó: pixabay.com/WolfBlur)

Share.

About Author

Leave A Reply