Erkély, lift – itt a legfurcsább lakóautó

0

Elég sok lakóautóról írtunk már a blogon, de olyanról emlékeink még soha, aminek erkélye vagy saját liftje lett volna. A kettő együtt meg pláne nem. De hát mindennek eljön egyszer az ideje.

Ha pedig még azt is eláruljuk, hogy a Maxus Life Home V90 Villa Edition gyártója a kínai SIAC, akkor alighanem tovább emeljük a már egyébként is felszaladt szemöldököket.

A külsőre kétségkívül kissé (na jó, nagyon) furcsán festő jármű esetében először az erkély üti ki a szemünket – mármint akkor, amikor egyáltalán látszik, ugyanis a lakóautó tudja azt a bravúrt, hogy igény esetén egy teljes értékű emeleti szint jelenik meg a tetején.

A többi ázsiai (elsősorban persze japán és koreai) lakóautókhoz képest különösen hatalmasnak tűnik a Maxus Life Home V90 Villa Edition és furcsa, de elég jól érzékelhető módon sokat nyúlt az amerikai kamionoktól.

Odabent a tervek alapján letisztult formavilág várja a leendő tulajdonosokat, az alsó szint teljes értékű lakóautó, az igény esetén kiemelkedő emelet elsősorban inkább közösségi térként, étkezőként szolgál, de igény esetén természetesen aludni is lehet ott.

Ráadásul a 12 négyzetméteres felső szint szinte teljesen üveg, így pompás kilátást biztosít, a tervezők arra is gondoltak, hogy igény esetén átlátszatlanná tehető, így biztosítva a privát szférát.

Az alsó szint valamivel több, mint 20 négyzetméter, elsősorban a kicsúsztatható oldalfalaknak köszönhetően. Azonban nem ez a legérdekesebb fejlesztés (elég sok lakóautóban láthattunk már ilyet), hanem az egyszemélyes lift, amely az emeletre visz minket.

A „kínai olcsó” már rég nem igaz, a Maxus Life Home V90 Villa Edition esetében különösen nem, hiszen nagyjából 410 ezer dollárt (kb. 120 millió forintot) kell fizetni érte.

Íme, a majdnem tökéletes lakóautó

(Látványterv: SAIC Maxus)

Share.

About Author

Leave A Reply