„Érezni akarom, hogy volt beleszólásom”

0

Kétszer annyi határátkelő voksol majd április 8-án, mint négy évvel ezelőtt. A Nemzeti Választási Iroda adatai szerint több, mint 58 ezer ember regisztrált (négy éve 28 ezren voltak). Vajon miért mennek el szavazni a külföldön élő magyarok?

Karola hat éve él a lengyelországi Krakkóban, ugyan nem így tervezte, de végül kint ragadt. Négy éve még nem foglalkozott az országgyűlési választással, azt mondta az Abcúgnak azért, mert akkor még frissen volt kint.

„Azzal, hogy eljöttem otthonról, lett bennem egyfajta dac, ami abban nyilvánult meg, hogy mivel én már nem élek ott, nem is akarok belefolyni a magyarországi dolgokba, tudatosan nem is foglalkozom azzal, ami otthon történik” – mesélte.

Közel 1000 külföldi állásajánlat vár a Határátkelőn egyetlen kattintásra

Mára viszont kialakult az egyensúly a lengyel és a magyar élete között, sokat jár haza, sőt, egészen komolyan elkezdte foglalkoztatni a hazaköltözés gondolata – részben ezért is megy most szavazni.

Ő nem a Magyarországon élő családja miatt voksol, mint oly sokan, hanem saját maga miatt: „Ha úgy alakul, hogy a következő négy évben visszatérek Budapestre, akkor érezni akarom, hogy volt beleszólásom abba, hogy milyen országba jövök vissza”.

Karola a pártok programja alapján próbál dönteni (sok szerencsét hozzá), az eredményeket pedig egy krakkói sörözőben várja majd több magyarral.

„Mindenképpen kíváncsi leszek, hogy mennyire tettem hozzá a szavazatommal a dolgok változásához. Már csak azért is, mert nem gondolom, hogy itt fogok megöregedni. Valamikor, valamilyen formában, de haza fogok menni” – mondta.

Drága Szüleim: ne várjatok haza

(Fotó: pixabay.com/ulleo)

Share.

About Author

Leave A Reply