Eredeti Ferrari-szerszámkészlet 2,5 millióért

0

Igazi ínyenceknek való ritkaságot árvereznek el december elején Londonban: egy eredeti, teljes Ferrari 275 GTB szerszámkészletet. A dolog annyira nem vicc, hogy a szakértők szerint akár 7000 fontot (kb. 2,5 millió forintot) is kifizethet majd érte a leendő vevő.

A Ferrari 275 GTB egy igazi ritkaság, hiszen a kétüléses sportautót 1964-1966 között gyártották csupán az olaszok. Az aranykor egyik legendás darabjáról van tehát szó, aminek egy-egy példánya nem ritkán több millió dollárért kel el az árveréseken (már amikor egyáltalán feltűnik).

Hogy jön ide a szerszámkészlet? Úgy, hogy a gyűjtők számára természetesen a teljesen eredeti példányok érik a legtöbbet, annál értékesebb egy autó, minél több része gyári – márpedig ebbe beletartozik a szerszámkészlet is.

Na, egy ilyen eredeti szerszámkészletet lehet megvásárolni a Bonhams december 3-i londoni árverésén. Az aukciósház szakértői valahol 5000-7000 font (1,8 – 2,5 millió forint) leütési árral számolnak.

A készlet egy bőrtartóban van, franciakulcsokkal és csavarhúzókkal, valamint a karburátorok beállításához szükséges speciális kulccsal. Emellett egy eredeti Bellux reflektor is van benne, természetesen eredeti tokban.

Pista, a leghülyébb nevű Ferrari

(Fotó: Bonhams)

Share.

About Author

Leave A Reply