Érdemes minden nap mérlegre állni?

0

A fürdőszobai mérleg a fogyni akarók számára ellenség lehet, hiszen nem mindig azt mutatja, amit látni szeretnénk, de ha mindennap ellenőrizzük súlyunkat, az segíthet a cél elérésében.

Egy felmérés szerint azok, akik hetente hat-hét alkalommal ráállnak a mérlegre, átlagosan testsúlyuk 1,7 százalékát – 1.9 kg-ot – leadják egy év alatt.

Az adatok a pittsburgh-i és a kaliforniai egyetemek egy évig tartó vizsgálatára alapulnak. A felmérésben több mint ezer felnőtt vett részt, akik otthon ellenőrizték testsúlyukat.

A tudósok azt is megállapították, hogy akik ritkábban állnak rá a mérlegre, azoknál kisebb az esélye, hogy valóban le is fogyjanak – sőt, a vizsgálatban szereplők súlya átlagban nem is változott az egy éves periódus során.

A megállapítások szerint a folyamatos ellenőrzés ugyanis segít a célra összpontosítani, megismerni a testünk változásait, és felvenni, megtartani az egészségesebb szokásokat.

Ha diétázunk vagy sportolunk, tudjuk nézni, hogy melyik mennyire volt hatásos, mennyi súlyt adtunk le, így összességében jobban megértjük a folyamatokat.

Az elhízás egyre komolyabb problémát jelent világszerte. Kutatók szerint 2045-re a világ lakosságának 22 százaléka lesz túlsúlyos – tavaly 14 százalék tartozott ebbe a kategóriába.

Eltiltják az elhízott turistákat a szamaraktól

(Fotó: pixabay.com/Tumisu)

 

https://pixabay.com/hu/users/Tumisu-148124/

Share.

About Author

Leave A Reply