Érdemes még az osztrák határ mellé költözni?

2

A mai napig rengetegen ingáznak Ausztriába, akadnak olyanok, akik napi szinten is. Jellemzően ők azok, akik a határ mellé költöznek valamelyik magyar településre, hiszen ott még mindig olcsóbb lakást vagy házat bérelni, mint Ausztriában.

Pár éve még gondolkodás nélkül megérte a határ magyar oldalára költözve onnan ingázni Ausztriába, a kérdés csak az, hogy mostanság mi a helyzet. Nos, a dolog úgy áll, hogy bár az olló zárult, még mindig érdemes Magyarországon keresgélni.

Az Otthontérkép állt neki és nézett szét kicsit a határ mentén, elsősorban abból kiindulva, hogy a numbeo.com adatai szerint Bécsben ugyanolyan kvalitásokkal bíró lakást nagyjából kétszer annyiba kerül kibérelni, mint Magyarországon, emellett pedig úgy általában is jóval drágább az élet ott.

Szívesen dolgoznál te is Ausztriában? Válogass itt álláslehetőségek között!

Természetesen ez önmagában nem mutató, hiszen a kiadások a bevételek tükrében mondanak valamit. Bécsben az átlagkereset (a numbeo adatai szerint) 580 ezer forint körül mozog, míg itthon alulról súrolja a 200 ezer forintot.

Persze mivel sokan rájöttek az ingázás pénztárcakímélő voltára, az elmúlt években az árak alaposan megemelkedtek. Sopronban például átlagosan 342 ezer forintos négyzetméteráron kínálják az otthonokat, a bérleti díj pedig 2200 Ft/négyzetméter körül mozog.

Ennek ellenére a legjobban továbbra is az járhat, aki Magyarországon, a határ mentén telepedik le és vállalja a mindennapos ingázást. Az Otthontérkép 100 négyzetméter körüli, felújított családi házakat nézett meg. Itt találjátok őket, ha érdekel.

Ausztriai munkák nem csak síszezonra

Share.

About Author

2 hozzászólás

  1. Igen, nagyon megéri napi 120-150km-t (+ dugó) ingázni egy 350€-ért bérelt soproni garázsból, amikor a 8 millió osztrák (és egyéb) is kibírja fizetni a 6-700€-t egy normális lakásra, és nem 2-3 órát utazik naponta. A soproniak -joggal- fel vanak háborodva a túltelített városuk miatt. Nem egyszerűbb kiköltözni?

    • Teljesen igaza van Daninak. NEM ÉRI MEG. Minden reggel a körforgalom ig áll a dugó a határtól Sopronban. Télen tükörjég (nem autópálya) Az állandó ingázás idegileg kikészít. (aki bírja, az Muszájból: csak azért, mert már családi háza van HUN, és nagyon jól keres AT ban € ban) Máshol se jobb, óriási a dugó M1 / A4 mindenhol minden reggel! Ja és a vonat csiga lassú, full tele van, szutyok és drága.
      A vákuumvasút a megoldás… majd 2067 ben 😀

Leave A Reply