Érdekes üzletet kötött a Twitter-vezér

0

Jack Dorsey 21 millió dollárt fizetett egy évek óta lakatlan, de csodálatos helyen fekvő épületért. Ami rekordár, de neki még így is jó üzlet lehet.

A techmogul 2012-ben vett 10 millió dollárért házat San Francisco Sea Cliff nevű részében, ami nevének megfelelően a sziklás partszakaszt is magába foglalja. A kétszintes házban két-két háló- és fürdőszoba található, a kilátás pedig meseszép.

A Twitter és a Square ura annyira megszerette a környéket, hogy a saját melletti épületet is megvásárolta – 21 millió dollárért. Az ár amiatt meglepő, hogy az épület évek óta üresen állt, és még költeni is kell a felújításra. A döntés persze logikus is, hiszen sok milliárdos vásárolja fel a háza melletti telkeket a minél teljesebb elszigeteltség érdekében.

A tulajdonos, egy thaiföldi származású család jó üzletet csinált, hiszen 1997-ben 2,85 millióért vették meg az ingatlant. A 21 milliós árral ez lett a csúcstartó Sea Cliffben.

A 344 négyzetméteres ház 1962-ben épült. Öt hálószoba és három fürdő van benne, és tartozik hozzá egy garázs, amelyben két kocsinak van hely. Dorsey mindkét épülete láthatatlan az utcáról, hiszen szinte a sziklák szélén fekszenek, így a kíváncsi tekintetektől nem kell tartani.

A milliárdosnak így már összesen félhektáros területe van, és vélhetően egy nagyobb épületet húz majd fel a területe, vagy valahogy egybeépíti a mostaniakat. Az ingatlanokon építési tiltások voltak, de ezeket feloldották.

Panoráma Jack Dorsey otthonából. Nem rossz…

Az újonnan vett házban már el is kezdődtek a munkák: a villanyszerelés és belső átalakítás mellett új kazán és kandalló került beépítésre, és több más helyiség átalakítás zajlik.

A házak ősfás környezetben fekszenek, és az élővilág is színes: rókák, prérifarkasok és pumák is feltűnnek a környéken.

Jack Dorsey-nak Los Angelesben is van egy háza: a 4,2 milliós ingatlan két éve építészeti díjat kapott.

Újabb sztárhoz vándorol a luxuskúria

(Fotó: Mattei Properties)

Share.

About Author

Leave A Reply