Érdekes, hova özönlenek határátkelők

0

Immár 383 ezer külföldi folyamodott tartózkodási engedélyért Lengyelországban. Messze az ukránok vannak a legtöbben, általában ideiglenes engedélyt kapnak.

Több százezer vendégmunkás (elsősorban Ukrajnából) döntött úgy, hogy tartózkodási engedélyért folyamodik Lengyelországban. A 383 ezres szám 11 ezerrel több, mint az év kezdetén – írta a Rzeczpospolita nyomán a napi.hu.

KÖVESD A HATÁRÁTKELŐT A YOUTUBE-ON IS!!

Az év első negyedében 186,5 ezer ukrán vendégmunkás kapott érvényes tartózkodási engedélyt, ez 7,6 ezerrel több, mint az év elején. Az ukránok után a legnagyobb csoportot a beloruszok alkotják, számuk az első negyedévben 215 ezerre nőtt, ez 1300-zal több, mint januárban.

A harmadik helyen a grúzok állnak, akik közül 3400-an legálisan tartózkodnak Lengyelországban. Utánuk jönnek az indiaiak: 9100 Indiából érkezett embernek van ideiglenes tartózkodási engedélye a lengyeleknél.

Az említett 383 ezer külföldi csak a kisebb része a Lengyelországban hosszabb ideje tartózkodó külföldieknek, ez a statisztikai adat ugyanis nem mutatja azokat, akik érvényes vízummal tartózkodnak az országban.

Magyarország vagy Lengyelország a jobb?

Share.

About Author

Leave A Reply