Ennél menőbb bőröndöd nem lesz

0

A British Airways egészen kreatív megoldást választva már visszavonultatott Boeing 747-esek darabjaiból készült bőröndöket árul – súlyos pénzekért. Ráadásul a bevétel jótékony célokra megy, igaz, a cég sem jár vele rosszul.

A British Airways már a járvány előtt sem futotta a legjobb formáját, a turizmus földbe állása pedig tovább rontott a helyzeten. A cégre mindenképpen ráfér egy kis imidzsjavítás, amiért a vezetőség nyilván mindent megtesz. Persze a BA sem jár azért rosszul.

Az egyik ilyen kreatív ötlet az, hogy a Globe-Trotterrel együttműködésben már forgalomból kivont Boeing 747-es repülők darabjaiból készítenek bőröndöket.

„Itt volt már az ideje búcsút mondani az Egek Királynőinek is nevezett Boeing-modelleknek. Ezek a BOAC-inspirálta bőröndök tökéletes lehetőséget biztosítanak mindenkinek arra, hogy a globális légiközlekedés egyik legszebb korszakát ünnepelje” – fogalmazott a British Airways marketingigazgatója.

„Nagy örömmel dolgozunk együtt a Globe-Trotterrel ezen a rendkívül egyedi terméken, az egyedi aukción keresztül pedig pénzt tudunk gyűjteni a Comic Relief jótékonysági kezdeményezésnek” – tette hozzá Hamish McVey.

(Két apró megjegyzés, a British Overseas Airways Corporation 1939-ben alakult brit légitársaság, amely 1974-ben olvadt össze a British Airways-zel, a Comic Relief pedig az egyik legnagyobb brit jótékonysági kezdeményezés.)

A jótékonysági árverés keretében két speciális bőröndre lehet licitálni, a poszt írásának pillanatában ezek közül az egyik 4000, a másik 3600 fonton (azaz nagyságrendileg 1,6 és 1,5 millió forinton) áll.

Azért a British Airways sem jár rosszul, hiszen nem csak két bőröndöt készítettek, a limitált, 150 darabos szériából fennmaradó darabokat online és a Globe-Trotter nagyobb üzleteiben árulják.

Miről árulkodnak a bőröndjeink?

Share.

About Author

Leave A Reply