Embercsempészet 800 ezerért

0

Koszovói illegális bevándorlók szállítására és elszállásolására szervezett nemzetközi hálózatot göngyölítettek fel kedden Európa hat országában, köztük Magyarországon – közölte egy francia igazságügyi forrás.

A Falco fedőnevű műveletet Magyarország kezdeményezte, ahol már korábban elfogták a feltételezett hálózat hat tagját. Az előállított személyeket azzal gyanúsítják, hogy résztvevői voltak egy koszovói állampolgárokat Szerbián át Európába szállító illegális hálózatnak, amely több európai országban is fenntartott létesítményeket – mondta a kelet-franciaországi Besancon nagyváros helyettes ügyésze, aki a nyomozás francia szálát tartotta kézben.

Negyvenegy embert még kedd hajnalban állítottak elő, hat különböző ország – Franciaország, Csehország, Ausztria, Szlovénia, Magyarország és Koszovó – rendőrségének összehangolt akciójában – tette hozzá az MTI szerint Margaret Parietti.

A Franciaországban elfogott 16 gyanúsítottból tizet Besanconban állítottak elő, köztük az embercsempész hálózat évek óta ott élő, 31 éves koszovói szervezőjét, aki az illegálisan kivándorolni vágyók koszovói felhajtását is szervezte a távolból.

Egy felnőtt Franciaországba juttatásáért 2800 eurót (több mint 800 ezer forint) kértek el az embercsempészek, ugyanez családoknak kedvezménnyel 7000 euróba (2,1 millió forint) került.

Share.

About Author

Leave A Reply