„Élvezem, hogy meghallgatják a véleményemet”

0

Horváth Katalin nyolc éve költözött Izraelbe. A szerelem miatt egy percig sem gondolkodott, hogy jó döntést hoz-e.

„Otthon elértem a munkámban a legmagasabb szintet, az Indexnek és az Origónak voltam a webdizájnere, mindenkit ismertem a szakmában és nem láttam, hogyan lehetne még tovább haladni. A barátaimat otthagyni volt a legnehezebb” – mondta az Izraelinfo oldalnak.

Miután megérkezett, a kultúrával volt a legnehezebb szembesülnie. Kiszolgáltatottnak érezte magát, plusz állampolgár sem volt. Ahogy az utóbbi változott, ő is könnyebb helyzetbe került.

„Izrael nagyon hangos – és én nagyon érzékeny vagyok a zajokra. Eleinte úgy gondoltam, hogy az emberek nem udvariasak, amit máig így hiszek, de közben rájöttem, hogy ez azért van, mert itt mindenki úgy viselkedik, mintha otthon lenne” – fogalmazott.

Te is szívesen élnél és dolgoznál külföldön? Keress állást a Határátkelőn könnyen, gyorsan!

A két ország közötti kommunikációs különbségekről is szót ejtett: „Élvezem, hogy az emberek meghallgatják a véleményemet. Otthon monológjaim voltak – Izraelben párbeszédekben veszek részt, szeretik az emberek elmondani a véleményüket. Itt értettem meg, hogy nem muszáj mindenkit meggyőzni, de érdemes végighallgatni a másik embert.”

„Szakmailag ha valaki jó abban, amit csinál, akkor itt tényleg el tud érni bármit. Senki sem akadályozza a tanulási éhséget, mindig tudsz új dolgokat tanulni vagy kipróbálni” – sorolta az előnyöket Horváth Katalin.

„Mindemellett jó az időjárás, az állam támogatja a szabadúszóságot, a kapcsolatrendszert könnyű kiépíteni és számítani is lehet rá – beajánlják egymást az emberek” – mondta a jelenleg egy haifai start-up kreatív igazgatójaként dolgozó hölgy.

(Fotó: flickr.com/Edward Kaprov)

Share.

About Author

Leave A Reply