Eltiltják az elhízott turistákat a szamaraktól

0

Megkönyörültek a szamarakon a görög turistaparadicsomban, Santorinin, ugyanis súlykorlátozást vezettek be a turistákra.

Sikeres volt az állatvédők harca Görögországban, megkönnyebbülhetnek a szamarak. Több szervezet is azt állította, Santorinin nagyon megviseli az állatokat, hogy túlsúlyos turisták utaznak rajtuk, gerincproblémákat és sebeket okozva nekik.

A helyzet nyáron kapott nagy figyelmet, miután bejárta a világot az a kép, amelyen egy valóban elhízott nő ült szamárháton.

A tiltakozás hatására a görög vidékfejlesztési minisztérium új szabályozást hozott: a szamaraknak ezentúl nem szabad 100 kilónál vagy testsúlyuk ötödénél nehezebb súlyt cipelniük.

Emellett az állattartóknak jobban oda kell figyelniük a szamarak egészségére, fertőtlenítő szert kell tartaniuk, és beteg, legyengült állatot sem lehet dolgoztatni. A szamaraknak megfelelő mennyiségű és minőségű táplálékot és vizet kell biztosítaniuk.

„Ez egy nagy lépés, a munkák kifizetődött. Megnyertük a harcot, mert a nemzetközi média figyelme is a témára szegeződött. Senki sem merte gondolni, hogy új szabályokat hoznak” – mondta ujjongva egy önkéntes, Elisavet Chatzi, aki még tüntetésen is részt vett a csacsik jogaiért.

Miután a szabályozás életbe lépett egy turistának háromszor kellett átszállnia a szamarakról újabbakra, hogy az állatok ne legyenek túl kimerültek az úton – írta a brit Daily Mail.

Egy másik állatvédő, Maria Skourta azonban nem teljesen elégedett. Mint mondta, nem könnyíteni kellene a szamarak helyzetén, hanem teljesen felszabadítani őket, vagyis betiltani, hogy rajtuk szállítsák fel a turistákat és az egyéb nehéz csomagokat.

Santorinin a szűk emelkedőkön nem férnek el a járművek, ezért alkalmaznak már régóta állatokat a szálításra, meg azért, hogy így kíméljék a nyaralókat a sétálástól.

Meglepő, hogy mivel vannak tele a joghurtok

(Fotó: Caters News Agency)

Share.

About Author

Leave A Reply