Elszigeteli magát Ausztrália és Új-Zéland

0

Ausztrália lezárja, Új-Zéland pedig már lezárta a határait az új koronavírus járvány miatt mindenki előtt, aki nem az állampolgára vagy nem rendelkezik állandó letelepedési engedéllyel.

Scott Morrison ausztrál miniszterelnök közölte újságírókkal, hogy külföldiek pénteken helyi idő szerint este kilenc óráig léphetnek be az országba. Azért döntöttek így, mert „a fertőzöttek túlnyomó többsége külföldről lépett be az országba”.

KÖVESD A HATÁRÁTKELŐT A
YOUTUBE-ON
ÉS A SPOTIFY-ON IS!

Beléphetnek még az országba az ausztrál állampolgárok és az állandó letelepedési engedéllyel rendelkező külföldiek családtagjai is – tette hozzá a kormányfő. Ausztráliában mintegy 600 regisztrált fertőzött van, a halálos áldozatok száma pedig hat.

Új-Zéland már helyi idő szerint csütörtök hajnalban lezárta a határait. Jacinda Ardern miniszterelnök wellingtoni sajtóértekezletén felhívta a figyelmet arra, hogy az ország állampolgárainak és a letelepedetteknek igyekezniük kell visszatérni Új-Zélandra, mert egyre több légitársaság törli új-zélandi járatait. Az áruforgalom szabad marad a külvilággal – tette hozzá.

Egy nap, 16 ezer munkanélküli Ausztriában

Share.

About Author

Leave A Reply