Elmenekültek az örök nyárba, aztán…

0

A Kanári-szigetekre alighanem sokan költöznének szívesen, hiszen a Spanyolországhoz tartozó szigeten állandóan nyár van. Ide költözött 2015-ben Szilvia és Blanka egy egészen érdekes ötletet megvalósítani.

Csak a tél elől akartak elbújni, de aztán annyira megszerették a helyet, hogy már eszükbe se jutott visszamenni Budapestre. Az ötletük az volt, hogy turistákkal akarnak foglalkozni, azt is gyorsan kiderítették, hogy nagyon komoly szálláshiány van a városban – mesélték a Pénzcentrumnak.

“Az akkori lakásunk tulajdonosa nem tudta kiadni a felettünk lévő lakását, mert egészen borzalmas állapotban volt, így mi megkérdeztük őt, hogy kivehetjük-e és továbbadhatjuk-e. Ő igent mondott, mi valamennyire gatyába ráztuk a helyet és elkezdtük” – mondták.

KÜLFÖLDI MUNKALEHETŐSÉGEK EGY HELYEN

Jelenleg ott tartanak, hogy 17 apartman bérbeadásával foglalkoznak. A vállakozóvá válás (ami nagyon hasonlít a magyarhoz) egyszerű volt, csak egy könyvelő kellett hozzá.

Méghozzá kifejezetten kevés pénzből, azt mesélték, hogy nagyjából 100 eurót költöttek rá. Majd jött a többi, hamar megismerkedtek a hivatalos ügymenettel, a foglalási oldalakkal.

“Mi sosem keresünk kiadó ingatlanokat, a tulajok találnak már meg minket. A szolgáltatásunk lényege, hogy a tulajoknak nem kell foglalkozniuk a kiadással járó gondokkal, a vendégekről pedig gyakorlatilag semmit nem tudnak” – hangsúlyozták.

“Itt semmi okunk panaszra, meg tudunk élni a munkánkból. Magyarországon határozottan sokkal nehezebb volt, hosszú távú terveink ott sosem lehettek” – indokolták meg, miért nem terveznek visszatérni Magyarországra.

(Fotó: pixabay.com/adamkontor)

Tenerife, egy igazi életérzés

Share.

About Author

Leave A Reply