Ellenposzt egy nagy vihart kavart írásra

0

Meglehetős vihart nemrég az az írás, melynek szerzője 7 okot sorolt fel arra, amiért érdemes világgá menni, majd visszatérni. Akkorát, hogy válaszposzt is született rá a romantikus nevű Dr. Fejbőr rendelése blogtól. (Az eredeti bejegyzés megállapításait dőlttel szedtük a jobb olvashatóság kedvéért.)

 1. A nyugat zöldebb kerttel rendelkezik. (Hogyne, mert ott nem kell nyírni, nem kell ápolni, nem kell rendben tartani. De kell, csak éppen nem okoz különösebb problémát.)

Dehogynem. Neked is ápolni kell a füvet, nem a közepébe szarni, mint Magyarországon… Sőt, neked kétszer annyira kell, mert külföldi vagy, de ha elfogadnak, akkor meg menni fog… Én csak jót tudok mondani a nyugatiakról, velem rendesek voltak mindig de 1. én beszélek németül, angolul és hollandul, 2. van szakmám.

 1. A nyugat kevesebb esőt rejt. (Ott aztán mindig süt a nap. Ahogy a nagykönyvben meg van írva. Mit számít, hogy ránk szakad az ég minden előjel nélkül. Hiszen az csak víz. Megszárad.)

Itt épp szakad az eső…. Bajok mindenhol vannak, csak itt a bürokrácia működik…

 1. A nyugat nem sír. (Ott nincs baleset, sem fájdalom, sem csalódás, mindenki happy. Ugye ez még csak viccnek is rossz?)

Csalódás mindenhol van, itt is, csak itt van valami, ami szarkupac országban nincs, az pedig a remény.

 1. A nyugat laza. (Engedi a szélsőségeket, lásd minimális alkohollal való vezetés. Nem hinném, hogy követendő példa. És nem azért, mert mi magyarok nem lennénk képesek betartani azt a kis engedményt, mert be lehetne, csak éppen nem tudom, hogy többet használna-e, mint ártana?)

A nyugat kurvára nem laza, aki itt él az tudja. Iszonyú szigorú szabályok vannak, amiket ha nem tartasz be, kurvanagy seggberúgás lesz a vége…

 1. A nyugat problémamentes. (Olyannyira, nincs terrortámadás, nincs szegénység, nincs munkanélküliség, nincs hajléktalan. Sajnos, még mindenhol vannak problémák, csak a mesében nincsenek.)

Problémák mindenhol vannak.

 1. A nyugat könnyű. (Könnyű munkát találni? Ez megér egy külön írást.)

Khm… no komment.

 1. A nyugat aranyeső. (A pénz hullik az égből, mintha muszáj volna neki. Hol? Oda én is jövök.)

Nanee… Azért itt ha dolgozol, és hajlandó vagy megerőltetni magad és nem modern magyarországi magyarként dolgozni, akkor azért lesz pénzed autóra, nyaralásra, hamarabb mint azt gondolnád… Itt nem elegáns hétfőn már a szombatot várni.

 1. A nyugat többet ad. (Miben?)

Megmondom neked. 1. elfogadást 2. közösséget, 3. normális életet ad a családomnak és nekem. 4. jövőt ad a gyermekemnek. 5. létbiztonságot ad. 6. normális fizetést, hogy orvos létemre ne a szüleimnél kelljen otthon lakni.

Külföldre mennél dolgozni, de nincs állásod? Keress a Határátkelőn!

A miért gyere haza pontokra a válaszok

 1. Itt születtél.

Ha Árpád apánk is ezt a nézetet követte volna, akkor most nem lenne Balaton, Budapest, soroljam? Soha annyira szarul nem éreztem magam, mint életem első 25 évében. (…)

 1. Itt várnak a régi barátok.

Haha… A barátaim 90%-a külföldön dolgozik, a többi kettőt kivéve a lelépést tervezi. (…)

 1. Itt a legjobb a gulyásleves.

(…) Van ezen kívül mexikói sajtleves, pho, stb… faszom gulyásleves.

 1. Itt a legjobb a leinni magad a sárga földig.

Ez megint csak egy faszság. Nem voltál még bulizni sem Miamiban, sem Chicagoban, sem Bécsben….

 1. Itt lehetsz újra gyerek.

Harminc fölötti orvosember vagyok, nem áll módomban gyereknek lenni.

 1. Itt nem vagy kívülálló.

Még mit nem??? Annyi meg nem értettséget, kizártságot életemben nem tapasztaltam, mint Magyarországon. Érdekes módon ezzel nyugaton sosem volt bajom.

 1. Ez az egyetlen hely, ahol nem vagy hontalan.

Ezt a baromságot. A saját nemzetemnek, országomnak nem kellettem. Hülyének néztek, megpróbáltak kihasználni 15 éves koromtól fogva, és kiközösítettek azért, amiért nyugaton befogadtak… Sorry, én ott vagyok kívülálló a hozzád hasonlók országában.”

A teljes posztot itt találjátok, olvassátok el!

Share.

About Author

Leave A Reply