Elkezdenek bespájzolni a britek

0

Továbbra is nagy a bizonytalanság a Brexit körül, nem tudni, hogy rendezett vagy rendezetlen körülmények között lép ki az Egyesült Királyság az Európai Unióból.

Mivel a Nagy-Britanniában fogyasztott élelmiszerek jelentős részét importálják, ezért több cég és elemző arra figyelmeztet, hogy egy alku nélküli helyzet komoly élelmiszerhiányhoz is vezethet.

Erre a helyzetre próbált felkészülni egy brit férfi, akiből aztán felesége űzött gúnyt a Twitteren.

A worcestershire-i Juliet East megosztott egy képet arról, hogy párja, Tony több mint 650 fontért (230 ezer forint) rendelt a Tescótól, felkészülve a legrosszabbra. A férfi 144 guriga vécépapírt és több mint 50 konzervet szerzett be.

IRATKOZZ FEL TE IS A HATÁRÁTKELŐ YOUTUBE-CSATORNÁJÁRA!

A nő azt mondta, hogy maga is tervezett bespájzolni néhány termékből, de ekkora felhalmozásra nem számított.

„Egyre inkább úgy tűnik, hogy senki sem tudja, mi fog történni. A kedvelt ételeink közül sok külföldről érkezik, és nem akarunk kifogyni ezekből, ha esetleg hiány lesz” – közölte Juliet, akit sokkolt, hogy férje mennyi dolgot megvásárolt.

„Megőrült és megvett mindent. Ő is csak nevetett a helyzeten és azt mondta, félt, hogy az online rendelést összeállítók bolondnak gondolják” – tette hozzá.

A nagybevásárlásról készült kép nagy vitát generált a közösségi médiában, voltak, akik azzal vádolták a nőt, hogy pánikot gerjeszt.

„Öten vagyunk a családban, hosszú a bevásárlólistánk. Én lennék az utolsó, aki pánikot akarna okozni, egyszerűen csak készülünk az alapok biztosításával.”

A férfi, Tony Smollett is hozzászólt, és leszögezte, hogy bár sokan azt gondolnák, de nem volt részeg a rendelés leadásakor. Elismerte, hogy néhány termékből tényleg túlzó mennyiséget vett, míg más alapélelmiszerek kimaradtak.

Már ilyen is van: Brexit-túlélőcsomag

(Fotó: PA)

Share.

About Author

Leave A Reply