Elképesztően sok betöltetlen állás van a németeknél

0

Olyan sok betöltetlen állás van Németországban, hogy az ipar már egy ideje hangosan kongatja a vészharangot. Amit most a politika is meghallott és ezért átalakítják a bevándorlással kapcsolatos szabályokat.

Becslések szerint Németországban jelenleg 350 ezer betöltetlen állás van. A probléma akkora, hogy már gondot okoz a gazdaság teljesítményében. Nem csoda, hogy most először szabályozzák az unión kívülről érkezők bevándorlását.

KÜLFÖLDI MUNKÁK A HATÁRÁTKELŐN

A kormány tervezete szerint bárki bevándorolhat, ha van Németországban elismert képzettsége és munkaszerződése. Korlátozott időre pedig akkor is kiadják a tartózkodási engedélyt, ha ezekkel nem rendelkezik, hanem csupán állást keres, vagy el akarja ismertetni a képzettségét tanúsító iratokat.

Egyelőre 5 évre felfüggesztik a hazai munkavállalókat előnyben részesítő, úgynevezett elsőbbségi vizsgálatot is, vagyis nem kell majd egy állás betöltésénél az érintett cég vezetésének bizonyítania, hogy a külföldi jelentkezők helyett van-e alkalmas német álláskereső – jelentette az InfoRádió helyi tudósítója.

Külföldi munkavállalás cukormáz nélkül

(Fotó: pixabay.com)

Share.

About Author

Leave A Reply