Elképesztő fényűzés csúcsbiztonsággal

0

Egy kaliforniai ingatlanfejlesztő luxus lakóparkot épít Malibun. Mindössze öt ház készül, a legolcsóbb 40, a legdrágább 100 millió dollárba kerül majd.

Az ötlet Scott Gillen dizájner, építész és fejlesztő fejéből pattant ki, és az 1950-es és 1960-as években népszerű projektből, a Case Study Houses-ból (Esettanulmány házak) indult ki. A terv neve is emiatt lett The Case.

„Mindössze három lakópark van Malibun, és valószínűleg nem is lesz újabb, mert a Case-hez is 11 évig tartott beszerezni az engedélyeket. Amint belépsz a kapun, az az érzésed lesz, hogy a saját egyedi közösségedben vagy” – mondta a fejlesztő, kiemelve az óceán és a hegyek nyújtotta gyönyörű látványt is.

A terület összesen nagyjából 10 hektáros, így nagyméretű telkeket tudnak kialakítani. Az öt ház közül a legkisebb 930, a legnagyobb 1160 négyzetméteres lesz.

„Nagy tereket alakítok és kortárs dizájnt alkalmazok, az anyagok és a kidolgozás is melegséget áraszt, ami nagyon malibus lesz” – tette hozzá Gillen.

Minden házhoz saját medence tartozik, valamint egy meglepő kiegészítő: vízágyúk. Ezzel lehet majd segíteni a tűzoltók munkáját, felkészülve a legrosszabb eshetőségre is.

A biztonságra különösen ügyelnek majd. Egész napos őrszolgálat vigyáz a lakókra, emellett többféle biztonsági réteggel készülnek, amelyek közül nem mindegyik lesz látható.

A biztonsági rendszeren Gavin de Becker dolgozik – ő az a szakértő, akit Jeff Bezos is felkért, hogy nyomozza ki, hogyan szerezték meg üzeneteit a telefonjáról. A lakóparkot a lehető legjobban paparazzi-biztosnak kell terveznie, vagyis senki sem háborgathatja a lakók magánéletét.

Az öt ház közül egyre már szerződést is kötöttek. Egy ismert malibui lakos vette meg a családjával kicsivel kevesebb, mint 40 millió dollárért. Gillen szerint egyeseknek az itteni ház lehet az elsődleges otthonuk, de annak is tökéletes választás, aki csak néhány hetet vagy hónapot töltene benne. Az építkezéssel 2020-ra végeznek.

A világ ledrágább magánszigete

(Fotó: The Case)

Share.

About Author

Leave A Reply