Elképesztő ára van a világ legdrágább parfümjének

0

Egy kellemes illat nem csak a viselőjének, de a környezetének is feldobhatja a napját. Más kérdés, ha ezért jócskán több, mint 1 millió dollárt (!) kell kifizetni.

A világ legdrágábbnak tartott parfümje a Shumukh most Dubaiban mutatkozott be, az ára azért még ott is erős, hiszen nem kevesebb, mint 1 millió 295 ezer dollárt (a békesség kedvéért inkább át sem váltanánk forintra) kell fizetni érte.

Nyilván nem csak a belbecs kerül ennyibe, olyannyira, hogy az egyébként uniszexnek hirdetett parfüm üvegjét egészen pontosan 3571 gyémánt (ez 38,55 karát) mellett topáz, gyöngy, közel 2500 gramm 18 karátos arany és 5900 gramm ezüst díszíti.

Ez az egyetlen parfüm, ami egyszerre két Guinness-rekordot is tart. Nem meglepő módon egyetlen más parfümös üvegen sincs ennyi gyémánt, illetve ez a világ legmagasabb távirányításos parfümje.

Utóbbi érzésünk szerint igényel némi magyarázatot. Arról van szó, hogy a kiállított 3 literes muranói üveg majdnem 2 méter magasan helyezkedik el, a szórófejét pedig egy forradalminak számító távirányításos technológiával működtetik.

A parfüm olyan drága, hogy egy ideje már rendszeresen turnéztatják a világban, Dubaiban március végéig lesz látható.

Nagyot kaszálhat a házán Jodie Foster

Share.

About Author

Leave A Reply