Elkelt a filmtörténet legendás Mustangja

0

Elkelt az a Ford Mustang, amit Steve McQueen használt a San Francisco-i zsaru (a világon kb. mindenhol máshol: Bullitt) című filmben. Mind az alkotás, mind a kocsi a legnagyobb legendák egyike, így nem csoda, hogy 4,3 millió dollárt adtak érte.

Az 1968-as Ford Mustang GT áránál többet még soha nem fizettek Ford Mustangért árverésen – árulta el az aukciót lebonyolító floridai Mecum Auctions részéről David Morton. (A vevő kilétét egyébként nem hozták nyilvánosságra.)

Az autó tulajdonképpen a filmben látható 10 perces üldözési jelenetnek köszönhetően lett igazán híres, aminek során Steve McQueen lehúzott ablakkal hajtott, hogy a nézők lássák, tényleg ő ül a kocsiban (holott az IMDB szerint volt egy kaszkadőrje is Bud Ekins személyében).

A Mustangot először a Warner Brothers egyik alkalmazottja, majd 1974-ben egy New Jersey-i rendőr vette meg. Utóbbi, Robert Kiernan egészen 2014-es haláláig megtartotta, hiába kapott érte több ajánlatot is.

Az első ajánlattévők egyike maga Steve McQueen volt, aki 1977-ben levélben kérte a férfit, hogy adja el neki az autót.

„Nagyon szeretném a családban tartani, a filmben használt eredeti állapotában ahelyett, hogy restaurálnák, ez számomra személyes ügy” – fogalmazott a levélben Steve McQueen.

Hiába, még választ sem kapott 1980-ban bekövetkezett haláláig.

Az autót most a néhai rendőr fia, Sean Kiernan mutatta meg a 25 ezer fős (!!) tömegnek, mielőtt az árverés kezdetét vette volna.

„Ezt az autót, ami 45 éve a családom tulajdonában van, összesen kétszer adták el, mindkétszer 3500 dollárért. Úgyhogy ez a kikiáltási ár is” – mondta a férfi.

A végét tudjuk, mennyi lett…

Híres órák híres viselői

Share.

About Author

Leave A Reply