Élet a rákkal

0

Olivia Newton-John még csak (vagy filmbeli szerepét nézve: már) 28 éves volt, amikor először felvette a legendás bőrcuccokat a Grease végén. A színésznő azóta sajnos nem csak a szerepei miatt került be a hírekbe, hanem mert folyamatosan harcol a vissza-visszatérő rákkal.

A Grease-ben viselt legendás ruha úgy kerül a történetbe, hogy most (karrierje több más ereklyéjével) elárverezi, a bevételek pedig az ausztráliai Melbourne-ben található, a nevével fémjelzett rákkutató központhoz folynak majd be.

Az intézetet akkor alapította, amikor maga is érintett lett, sajnos nagyon kemény harcokat kell folytatnia a rák ellen, ami immár harmadszor tér vissza az életébe, mint a CBS This Morning műsorában Gayle Kingnek mondta „nagyon fájdalmasan”.

A színésznő-énekesnőt 1992-ben diagnosztizálták először mellrákkal, akkor diadalmaskodott, majd a betegség 2013-ban ismét visszatért. Még rosszabb híreket kapott 2017 májusában, amikor kiderült, hogy a rák a csontjaira is átterjedt.

Ennek ellenére megpróbál pozitívan állni az élethez. A beszélgetésben azt mondta, próbál nem foglalkozni a statisztikákkal.

„Tisztában vagyok a statisztikai adatokkal, de próbálom félretenni őket. Úgy döntöttem, én tovább fogok élni. Azért sem foglalkozom a statisztikákkal, mert azok csak felidegesítenek” – mondta a műsorban.

Inkább az élet apró örömeire koncentrál, próbál a lehető legteljesebb életet élni. Minderre egészen sajátos szemléletet dolgozott ki.

„A tagadás igazán egészséges. Egy ideig nagyon nehezen birkóztam meg vele, aztán egy idő után arra gondoltam, hogy fenébe az egésszel, élvezem az életem, ha akarok, sütit eszem, ha akarok, teát iszom és ha éppen egy kis borra jön meg a kedvem, akkor bort fogok inni” – mondta Olivia Newton-John.

„Az élet és a hétköznapok apró örömei is a gyógyulási folyamat részévé kell, hogy váljanak” – vélekedett a színésznő.

Akinek mi mást kívánhatnánk, mint sikeres harcot és hosszú életet.

Hét lecke, amire a Grease tanított

(Fotó: CBS Sunday Morning)

Share.

About Author

Leave A Reply