Elérhető távolságban az első űrhotel

0

Éttermek, mozik, mesterséges gravitáció több, mint 400 vendég számára – ezt kínálja majd a Voyager Class űrállomás, amit a jelen állás szerint 2025-ben kezdenek építeni.

Komoly tervekkel készül az évtized közepére az Orbital Assembly Corporation (OAC) és a Gateway Foundation a Voyager Station projekttel, ami voltaképpen egy hatalmas kerék lesz a Föld körül – hotelként működve.

Az OAC-t 2012-ben megalapító John Blincow előszeretettel adja el magát egyfajta látnokként, szóval nem a szerénységéről közismert. Előfordult már, hogy a Daily Mailnek kijelentette, az űrutazás „lesz a következő ipari forradalom”.

A Gateway Foundation oldala erre még rátesz egy lapáttal, azt állítva, hogy a Voyager Station „az űr és a világegyetem meghódításának fontos első lépése”. Ebben azért nem vagyunk annyira biztosak, az azonban érdekes, hogy az állomás egy hatalmas keréken elhelyezkedő fülkékből áll majd, ezekben lesznek a szállodai szobák, a spák, a fitnesztermek és hasonló helyiségek.

Ha az űrhotel esetleg valakit Stanley Kubrick 1968-as klasszikusára, a 2001: Űrodüsszeia című filmre emlékeztet, az nem téved, ugyanis annak a Wernher von Braunnak az elképzeléseire épül, melyeket az amerikai rendező is felhasznált.

Ilyen lesz a világ első luxus űrhotele

Share.

About Author

Leave A Reply