Elegük lett az egészségügyi dolgozóknak

3

Az egészségügyi szakdolgozók megunták, hogy sokkal kevesebbet keresnek, mint azokban az országokban, ahová oly sokan elmentek már közülük, így most elszánták magukat.

Január végén ugyanis sztrájkba kezdhetnek a szakdolgozók, ha addig nem lesz plusz béremelés. Amit ugyanis a kormány ígért, az nekik nem elég – jelentette ki a Független Egészségügyi Szakszervezet elnöke.

Külföldre húz a zsebed, de nem találsz munkát? Keress és találj itt!

„Nem elég az egészségügyi szakdolgozóknak adott béremelés, ha összehasonlítjuk a keresetet azokkal az országokkal, ahová a magyar dolgozók elvándorolnak, majd összehasonlítjuk azzal, hogy ők mennyit és milyen kedvezőtlen munkakörülmények között dolgoznak, és milyen kevesen vannak” – mondta az RTL Klub Híradójának Soós Adriána.

Az érdekképviselet vezetője szerint ráadásul az eddigi emelés nem állította meg az elvándorlást. A szakszervezet 40-50 százalékos béremelést követel a kormánytól, különben január végén jön a sztrájk.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma azt közölte az RTL Klub érdeklődésére, hogy az elmúlt két évben átlagosan 65 százalékkal emelkedett a szakdolgozók bére. Az érdekképviseletekkel továbbra is egyeztetnek, időről időre áttekintik a béremelés hatásait.

Külföldön keresel munkát, de nem találsz? Miért nem keresed nálunk?

(Fotó: oiti.hu)

Share.

About Author

3 hozzászólás

  1. Megjegyzem választási évbe léptünk.
    Most kell verni a vasat!

    Orbán ellen egyébként is nagyon időszerű lenne (az összegyűlt meg nem történt sztrájkok, tiltakozások okán) egy forrongó, folyamatos és egységes, országos sztrájkhullám.

Leave A Reply