Elárverezik Elton John legnagyobb slágereinek kéziratait

0

Goodbye Yellow Brick Road, Candle in the Wind, Bennie and the Jets – csak pár Elton John legnagyobb slágerei közül (akad pár). Ami összeköti őket, hogy szövegeik kéziratát december 9-én Los Angelesben elárverezik.

A Bonhams összesen hat Elton John-sláger kézzel írott szövegét árverezi el, méghozzá az énekes állandó szövegíró partnere, Bernie Taupin alkotásait (ugye Elton John rengeteg számának szövegét írta a brit szerző.

A szövegek most volt felesége, Maxine Feibelman személyes gyűjteményéből kerültek elő, ráadásul ezeket nem csak hogy a volt férje írta, akad olyan is, melyen olvashatók Elton John kézírásos megjegyzései is.

A Goodbye Yellow Brick Road kézirata

A kéziratokat a válása után szerezte meg, ahogy a hölgy fogalmazott „az események véletlenszerű összjátéka folytán”, bármit jelentsen ez.

„Amikor Bernie befejezett egy albumnyi szöveget, általában meglátogatta Eltont. Mindig lenyűgözött, mennyire termékenyek. Amikor meghallottam a kész dalt, rögtön elragadott arra a varázslatos helyre, ahová ez a két kreatív erő oly sok éven át repített minket” – írta közleményében a volt feleség.

A Bonhams munkatársa, Giles Moon szerint a „Bernie Taupin gondos szövegírásával és híresen következetlen helyesírásával készült dalszövegekért” mintegy egymillió dollárt kell majd fizetni a jövőbeni tulajdonos(ok)nak.

Így él egy kilencszeres Grammy-díjas szupersztár

(Fotó: bonhams.com)

Share.

About Author

Leave A Reply