Elárverezik Elton John első szerelmét

0

Nem akármilyen autókülönlegességet árvereznek el szeptember 21-én, hiszen Elton John első Ferrarija kerül kalapács alá. Az aukciósház és az eladó közel félmillió fontos eladási árban reménykedik.

A poptörténelem egyik legkiemelkedőbb dalszerző-előadója még igencsak karrierje elején járt (legalábbis a pályán eltöltött éveket tekintve, hiszen slágerei már korábban is voltak), amikor 1973-ban megjelent Goodbye Yellow Brick Road című albuma, rajta olyan slágerekkel, mint a Candle in the Wind vagy a Saturday’s Alright for Fighting.

A lemezből több mint 30 milliót adtak el világszerte, amit Elton John egy Ferrari 365 GTB/4 Daytona megvásárlásával ünnepelt meg. Az autó jobbkormányos változatából összesen 158 darab létezik.

A Silverstone Aukciósház szerint minden bizonnyal ez volt az énekes első Ferrarija (utána viszonylag gyorsan vett egy 365 Berlinetta Boxert), és jó eséllyel a Goodbye Yellow Brick Roadból befolyó pénzből vette.

Az autót később eladta (a Ferrarik iránti rajongása megmaradt), de az összes tulajdonosváltás dokumentált, ráadásul a lassan fél évszázados autó összesen 130 ezer kilométert futott.

A Ferrari egyébként a sokak által az első szpuerautónak tartott Lamborghini Miurára válaszul dobta piacra 1972-ben a Daytonát és nyilván nem bánták olyan nagyon, hogy a kor egyik legmenőbb, feltörekvő popsztárja őket választotta.

A 352 lóerős V12-es motornak köszönhetően az autó végsebessége 280 km / óra körül volt, amivel akkor a világ leggyorsabb, közúton is használható autójának számított.

Az aukciósház szakemberei úgy számolnak, hogy a leendő tulajdonosnak 425 ezer – 475 ezer fontot (155-173 millió forintot) kell majd fizetnie az autóért.

Új őrület a szuperautókon

(Fotó: silverstoneauctions.com)

Share.

About Author

Leave A Reply