Elárverezik Darth Vader eredeti sisakját

0

Nem nagyon tudjuk, létezik-e ennél ikonikusabb tárgy a Star Wars-rajongók körében, de akár igen, akár nem, ha egyszer Darth Vader eredeti sisakja eladó, akkor nincs mese, ott valaki fizetni fog. Nem is keveset, hiszen az aukciót levezénylő cég 450 ezer dolláros leütési árral számol.

Aligha tévedünk nagyot, ha úgy véljük, a Star Wars-relikviák a mozitörténelem legbecsesebb ereklyéi közé tartoznak, és Darth Vader sisakja alighanem még ezen belül is külön kategória.

Szóval talán nem túlzás azt állítani, hogy az ember életében elég kevés olyan lehetőség adódik, mint a mostani, amikor éppen ezt az ikonikus tárgyat árverezik el.

A Profiles in History soron következő, legendás hollywoodi tárgyakat tartalmazó árverésén ugyanis a Birodalom visszavág felvételén használt sisakot vásárolhatjuk meg.

Tudjuk még fokozni az izgalmakat: ez a sisak szerepelt abban a jelenetben, melyben Darth Vader elárulja Luke-nak, hogy ő az apja. Aminél azért kevés emlékezetesebb jelenet van a teljes sorozatban.

Nem csoda, hogy az aukciósház szakemberei alsó hangon 250 ezer dolláros leütési árral számolnak, de azt sem tartják kizártnak, hogy akár ennek közel dupláját, 450 ezer dollárt is ki kell majd fizetnie annak, aki szeretné magáénak tudni az ereklyét. Márpedig utóbbi már közel 133 millió forint.

Csak a miheztartás végett, legutóbb Han Solo fegyveréért 550 ezer dollárt adott egy gyűjtő, egy Chewbacca-jelmez 2012-ben 172 ezer dollárért ment el, míg azt a kamerát, mellyel George Lucas a negyedik (azaz az először bemutatott) részt forgatta, 625 ezer dollárért vitték el.

Kibérelhető James Bond jachtja

Share.

About Author

Leave A Reply