Elárverezik a legendás hangszert

0

Miles Davis alighanem a XX. század egyik legünnepeltebb és legnagyobb hatású zenésze volt. Egy teljes generáció számára személyesítette meg a jazzt, nem beszélve arról, mennyire mélyen hatott a rockra és a könnyűzenére is.

A jazztörténet egyik legnagyobb hatású alakja 1926-ban született Altonban és 1991-ben hunyt el Santa Monicán. Gyakorlatilag a II. világháborútól élete végéig a műfaj minden jelentősebb változásánál jelen volt, nem egyszer ösztönözve azt.

A trombitás három rendkívül ritka, maga tervezte hangszere közül most az egyiket árverezik el a Christie’s októberi aukcióján, várhatóan 70 ezer és 100 ezer dollár közötti áron.

A trombitát az 1865-ben Chicagóban a német hangszergyártó Johann Heinrich Martin által alapított Martin Company készítette 1980 körül, kifejezetten a Miles Davis által megadott paraméterek szerint.

A hangszernek már a megjelenése sem hétköznapi, hiszen a félholdak és csillagok között a zenész nevét is felfestették rá. Ez a hangszertrió egyetlen megvásárolható darabja: a vörös a család tulajdonában van, míg a feketét Miles Davis mellé temették.

Jó hír, hogy mielőtt új tulajdonoshoz kerülne, a nagyközönség is megnézheti az október 24-28. közötti kiállításon a Christie’s a manhattani Rockefeller Centerben található galériáiban.

Elárverezik Elton John első szerelmét

Share.

About Author

Leave A Reply