Eladta házát Elon Musk

0

A Tesla alapítója (egyben a világ egyik leggazdagabb embere) még tavasszal közölte, hogy minden fizikai tulajdonát eladja, majd azzal a lendülettel meg is hirdetett két Bel Air-i házat. Nos, ezek közül sikerült most az egyiktől megválni.

A két, májusban meghirdetett ingatlan közül a nagyobbikért (ami egyben sokáig első számú rezidenciája volt) 30 millió dollárt kért. Meglehetősen érdekes módját választotta az eladásnak, hiszen nem von be ingatlanközvetítőt, hanem saját maga értékesít.

Nem is csinálta rosszul, hiszen a 30 millióra tartott házat végül 29 millióért adta el „William” Ding Lei kínai milliárdosnak. De még mindig ott volt a kisebbik, akkor 9,5 millióra tartott ingatlan.

Ami egyébként korábban Gene Wilder színészé volt, az 1951-ben épült, nagyjából 250 négyzetméteres házról a Bel Air Country Clubra és Los Angelesre nyílik kilátás. Az ingatlant egyébként Elon Musk gyerekei használták – magániskolának.

Nos ezzel már nem volt annyira ügyes, hiszen végül 7 millió dollárt kapott érte, és nem mintha számítana neki, de ez 250 ezer dollárral több, mint amennyit 2013-ban fizetett érte.

Az új tulajdonos egy cég, melynek tulajdonosa Elizabeth Hunter hollywoodi forgatókönyvíró és TV-producer (egyebek mellett az Empire című sorozat fűződik a nevéhez).

A vásárlásnak lehetett némi érzelmi töltete is, hiszen Elizabeth Hunter férje 2015 óta egy bizonyos Jordan Walker-Pearlman filmes – aki nem más, mint Gene Wilder unokaöccse.

Tudunk még csavarni a történeten, ugyanis a vételár nagy részét, 6,7 millió dollárt az új tulajdonosok kölcsönből fedezték. És ki adta a kölcsönt? Talált, süllyedt: Elon Musk.

A házról annyit röviden érdemes elmondani, hogy mintegy 280 négyzetméter, öt háló- és négy fürdőszoba van benne, valamint egy kisebb vendégépület, egy vese formájú medence és persze az egészet meglehetősen szigorúan őrzik.

Nyolc millió dollárt buktak a legdrágább szingapúri lakáson

(Fotó: Zillow)

Share.

About Author

Leave A Reply