Eladók Trump régi luxusautói

0

Egy floridai árverésen találhat új gazdára a távozófélben lévő amerikai elnök régi Rolls -Royce Phantomja és Ferrari F430-asa. Akár Donald Trump is visszavásárolhatja őket.

Sok jót nem tartogat 2021 januárja Donald Trump számára, hiszen az amerikai elnöknek akkor kell majd elhagynia a Fehér Házat. Ha akarja, felvidíthatja magát azzal, hogy visszavásárolja két régi autóját.

A 2007-es Ferrari F430 és a 2010-es Rolls-Royce Phantom a Mecum aukciósház floridai árverésén találhat új gazdára. Mindkét autó ugyanannak a gyűjtőnek a tulajdonában van.

A vörös Ferrarit utoljára 2017-ben árverezték el, akkor 270 ezer dollárt adott érte ugyanaz az ember, aki egy évvel később 145 ezer dollárért megvette a Rolls-Royce Phantomot.

Utóbbihoz még ott van a kézikönyv, benne Donald Trump ajánlásával: „Imádtam ezt az autót, nagyszerű darab! Sok szerencsét!”. A kocsi 56 700 mérföldet futott és 10 éve volt utoljára a jelenlegi elnök tulajdonában.

Más kérdés, hogy Donald Trump nem biztos, hogy jól jár az autók visszavásárlásával. Törvény ugyan nincs rá, de a szokásjog szerint nem csak a hivatalban lévő, de a volt elnökök sem vezethetnek autót közúton, legalább a titkosszolgálat „erősen ellenjavallja”.

Aligha véletlen, hogy ezt nem mindegyikük fogadja kitörő lelkesedéssel. George W. Bush például egy tévéműsorban mesélt arról, hogy utoljára az előtt vezetett, hogy 1993-ban indult a texasi kormányzóválasztáson, de szívesen ül autóba 36 hektáros farmján.

Hasonlóképpen jóval régebben Ronald Reagan is előszeretettel furikázott 1962-es Willis Jeep CJ-6-osán, ahányszor csak a kaliforniai Rancho del Cielo nevű birtokán tartózkodott.

Donald Trump öt beszólása a brit királyi családnak

(Fotó: Mecum Auctions)

Share.

About Author

Leave A Reply