Eladó szigetek New York mellett

0

A 13 millió dollárért árult két sziget Manhattan közelében található, és az egyiken még egy teljesen önfenntartó ház is áll.

Pea és Columbia két szigetecske, egymástól 370 méterre, nem messze New Yorktól. Manhattanből hajóval 30 perc alatt lehet elérni őket.

A védőgáttal körülvett Columbián egy 520 négyzetméteres ház található, amit jelenlegi tulajdonosa teljesen felújított – a munkák közel egy évtizedet vettek igénybe. Fontos volt, hogy ellenálló anyagból építsék meg a falakat, hogy a ház kibírja a viharokat is.

Négy hálószoba, két fürdő, egy tágas és alaposan felszerelt konyha és médiahelyiség van benne, valamint egy csónak és egy uszály is tartozik hozzá.

A ház önfenntartó módon képes üzemelni, köszönhetően a tetőn lévő napelemeknek, amelyek elég energiát biztosítanak, míg a vízellátásról egy olyan szerkezet gondoskodik, amely kivonja a sót a tengervízből.

A szigetet az 1940-es években hozták létre, a CBS itt helyezte el rádióátjátszó állomását. Állt aztán a College of New Rochelle tulajdonában is, és tengerbiológiai kutatásokat végeztek itt.

A másik sziget, a kéthektáros Pea megmaradt természetes állapotában. Egy nagy nyitott partszakasz és több őshonos növény található rajta.

Mark Zuckerberg elképesztő ingatlanvagyona

(Fotó: Sotheby’s International Realty)

Share.

About Author

Leave A Reply