Eladó Steve McQueen legendás Rolexe

0

Minden idők egyik legnagyobb filmsztárja nem csak az autókért rajongott, az órákat sem vetett meg. Most egy egészen különleges történettel rendelkező darabot árvereznek el.

Az elsősorban autó- és motorimádatáról közismert Steve McQueen nem vetette meg a minőséget az órák terén sem. Az a Rolex Submariner, amit New Yorkban árvereznek el, egészen biztos, hogy az övé volt, de van egy sok ezer dolláros kérdés.

A King of Cool 1960-ban vette az 5513-as referencia számú Rolex Submarinert, majd a 70-es években ajándékozta kaszkadőrének, Loren Janesnek, akivel 1958-tól dolgoztak együtt több, mint egytucat filmben.

A Thomas Crown-ügyben és a Szökésben is a kaszkadőre volt. Az óra hátlapjába ezt gravíroztatta: „Loren, a világ legjobb kaszkadőre. Steve”

Loren Janes megtartotta az órát, a 2016-os Los Angeles-i tűzvészt is túlélte, amelyben az egész háza odaveszett és felesége és lánya találták meg az órát a hamuban.

El is küldték szervizelni a Rolexhez, nem lehet tudni, hogy ekkor, vagy esetleg korábban az óralapot és az előlapját ki is cserélték. A becsült ára valahol 300 000 és 600 000 dollár (81-162 millió forint) között lesz az októberi aukción.

A sok tízezer dolláros kérdés az, hogy az elajándékozás előtt viselte-e Steve McQueen az órát, vagy sem. Sokan nem is tudták, hogy megvette, mert nagyon hasonlít a másik Rolexéhez, amit 2009-ben adtak el.

Ez az óra ugyanis az 5513-as Rolexhez tartozó óralappal jött ki a gyárból, de valamikor, egy szervizelésnél, 5512-esre cserélték. Egyetlen olyan fotó van McQueenről, amikor valószínűsíthetően ezt az órát viseli az eredeti óralappal. És ezen már súlyos dollárkötegek sorsa múlhat az aukción.

Újabb rejtőzködő milliárdosok

(Fotó: phillips.com)

Share.

About Author

Leave A Reply