Eladó minden idők legszebb autója

0

A Jaguar E-Type annyira szép volt a maga korában, hogy még Enzo Ferrari is a rajongói közé tartozott, „a világ legszebb autójának” nevezve. Szóval biztosan nem csinál rossz vásárt egy eredeti példánnyal az, aki most jó szélesre nyitja a pénztárcáját.

A modell népszerűségét az is mutatja, hogy a Jaguar nemrégiben bejelentette, nagyon limitált (mindössze 60 darabot gyártanak majd belőle) szériát készít az E-Type előtti főhajtásként F-Type R Heritage Edition néven.

Nagy lehetőség csillan fel most azelőtt, akinek nem felel meg a „másolat”, hanem az eredetit szeretné, hiszen az RM Sotheby’s arizonai árverésén megvehet egyet közülük, igaz, számítania kell arra, hogy 250 ezer dollár körül kell majd fizetnie érte.

Nem lesz rossz befektetés, hiszen az E-Type egyike azon autóknak, melyek helyet kaptak a Museum of Modern Art’s állandó kiállításán (például az 1965-ös Porsche 911, az 1953-as Jeep MD és az 1959-es Volkswagen Beetle mellett).

A most eladásra kínált példány további különlegessége, hogy 1961-ben, azaz a gyártás első évében készült, így tényleg igazi ritkaságnak számít. Ráadásul 2013-ban a márka szakértőjének számító Dave Ferguson restaurálta, így csodálatos állapotban van.

A motorháztető alatt egy 3,8 literes, hathengeres motor dohog, Dave Ferguson annyit változtatás megengedett magának, hogy az eredeti négysebességes váltót ötsebességesre cserélte.

„A Jaguar Daimler Heritage Trust Certificate tanúsítványa szerint ez a balkormányos Series 1 E-Type 1961. október 2-án lett készen, tíz nappal később szállították New Yorkba és pontosan 30 nap elteltével jutott el első tulajdonosához Los Angelesbe” – olvasható a Sotheby’s oldalán.

Az autónak eddig összesen négy tulajdonosa volt, az eddigi utolsó 2002-ben vette meg. Az ötödik január 22-én juthat hozzá az RM Sotheby’s arizonai árverésén.

Eladó Paul Walker szuperritka autója

(Fotó: RM Sotheby’s)

Share.

About Author

Leave A Reply