Eladó a háromszoros Oscar-díjas volt otthona

0

A háromszoros Oscar-díjas rendező, Frank Capra még az 1920-as években építtette magának azt a házat Hollywood Hillsen, amit most alig 1,5 millió dollárért árulnak. Szinte ingyen van.

Voltaképpen nem is nagyon érthető, miért ilyen olcsó az 1925-ben spanyol gyarmati stílusban épült ház, hiszen a fotók alapján egészen nagyszerű állapotban van.

Olyan míves elemek találhatók benne, mint az ívelt ajtók és ablakok, a gerendás mennyezet és sok-sok kovácsoltvas elem. A bejárathoz színesre csempézett lépcsők vezetnek.

Igaz, hollywoodi mércével nem túl nagy, de azért 325 négyzetméteren a magunk részéről el tudnánk tengődni. Van egy katedrális mennyezettel ellátott, fantasztikus szoba, egy elegáns étkező, egy kisszoba, egy bár, 4 háló és 5 fürdőszoba. A cselédszobákhoz külön bejárat vezet.

A kertben árnyékolók, napozóágyak és pázsit javítja a közérzetet. Azt sem lehet állítani, hogy túl gyakran cserélne gazdát, a dokumentumok szerint legutóbb 1972-ben adták el, akkor 42 ezer (!) dollárért.

Az 1930-as évek kultikus rendezője, Frank Capra nevéhez olyan filmek kötődnek, mint az Ez történt egy éjszaka (1935), a Váratlan örökség (1937), vagy az Így élni jó (1939). Mind a háromért megkapta a legjobb rendezőnek járó Oscar-díjat. Frank Capra 1991-ben, 94 éves korában hunyt el.

Share.

About Author

Leave A Reply