Eladó Elton John pazar Aston Martinja

0

Sir Elton Johnnak nagyszerű ízlése van, ami rögtön kiderül, ha ránézünk erre a csodálatos, régi Aston Martin Vantage-re. Amit hamarosan elárvereznek, várhatóan nem kevés pénzért.

Az 1997-es V8 Vantage, valójában a Virage modell egy nagyon hatásosan továbbfejlesztett változata. Hasonlít is rá, de voltaképpen csak a tető- és ajtópanelek egyeznek meg.

Az autót egy 3,5 literes, iker V8-as motor hajtja 550 lóerővel. Bevezetésekor ez volt a világ legerősebb motorja, persze a későbbi, V600-as verzió már 660 lóerőt is tudott. Az alap Vantage V550-ként is ismert éppen azért, hogy a későbbi verzióktól megkülönböztessék.

Az autó majdnem két tonnás súlya ellenére 4,6 másodperc alatt gyorsul 100 km/h sebességre, ami őszintén elképesztő. 300 km/h a végsebessége. Még a modern sztenderdeket figyelembe véve is tiszteletre méltó számok ezek.

Sir Elton egykori kocsijának nagyon helyesen kézi sebváltója van és 21 év alatt mindössze 14 500 km-t futott. 2017-ben 2,6 millió forintnak megfelelő összegért szervizelték és a fotók tanúsága szerint nagyon jó formában van.

De nem a szervíztörténete és az állapota, vagy az, hogy összesen csak 239 db készült belőle, a legfőbb oka annak, hogy 67 – 84 millió forint körüli áron fog elkelni a Race Retro aukción február 24-én, hanem az első tulajdonos személye.

(Fotó: silverstoneauctions.com)

Share.

About Author

Leave A Reply