Eladó a Schitt’s Creek kastély – drága, de ízléstelen

0

A sorozat pilotjában szereplő hatalmas kastély egy valódi ingatlan, ami most ráadásul eladó, közel 12 millió dollárért. Kivételesen a helyszín nem Kalifornia, hanem Toronto, Kanadában.

Az épületben 12 hálószoba, 16 fürdő, szórakoztatókomplexum található, a díszítéseket pedig a Sixtus-kápolna inspirálta. Úgyhogy pár millióért nem csak villát, hanem „időutazást” is vásárolhatunk.

Ebben a most eladóvá vált torontói palotában játszódott a bolondos mágnás családról szóló komédia-sorozat pilot epizódja. A villából költöztetik ki a Rose családot, mikor mindenüket lefoglalják az első részben, adócsalás miatt. Így a sorozatban nem volt éppenséggel túl hosszú karrierje az ingatlannak.

A piacra azonban nem először kerül a ház, a hirdetési oldal adatai szerint 2018 óta többször is megjelent hirdetés róla, legutóbb januárban.

A „Le Belle Mansion”-nek nevezett kastély 2400 négyzetméter, a hall mennyezetét freskók díszítik, ahonnan hatalmas kristálycsillárok lógnak.

A képeket nézve, mintha néhány évszázadot visszarepülnénk az időben és valamilyen uralkodói vagy legalábbis főnemesi família valamely kastélyában időznénk. Ami persze nem meglepő, hiszen a tervezői inspirációt a 17. századi francia építészet és a Sixtus-kápolna adta.

Mi sem természetesebb, mint hogy a padlózat (berakásokkal) és a főlépcső valamint az oszlopok is csupa márványból vannak. Az épület háromemeletes: sok helyet foglal el a 12 háló és a 16 fürdőszoba.

De nem csak ilyen unalmas helyiségek vannak a házban, hiszen például az első szinten három nappali és egy családi szoba is található. A konyhában ugyan kicsit furcsán mutat a kristálycsillár, de hát egy kastélyban ilyesmi is előfordulhat.

A hivatalos étkezőben tíz főt lehet leültetni és a freskóktól illetve fali domborművektől itt sem szabadulunk. A villa mozija a pincében található, és nyolcan tudják egyszerre élvezni a filmélményt a hatalmas fotelekben. Ez a médiaszoba és az edzőterem emlékezet egyedül a házban arra, hogy a 21. században vagyunk valójában.

A legalsó szinten lévő szórakoztatásra alkalmas közösségi térbe is márványlépcsőn lehet lejutni, így fel sem tűnik, hogy a földszint alá kell ennek érdekében leereszkedni.

A kertben pedig természetesen úszómedence, szobrok és szökőkút egyaránt található. Mindehhez összesen 11,8 millió dollárért hozzá lehet jutni, ha valaki kanadai ingatlanbefektetésen gondolkodna vagy ezen motiváció hatására azonnal költözne.

Mint sok más „gazdagház” esetén, a mondás itt is igaz, hogy a kevesebb több lenne, vagyis a pénz nem jár feltétlenül együtt ízléssel, de talán éppen ezért felelt meg tökéletes háttérként a Schitt’s Creek sorozatnak a palota.

Phil Collins eladta botrányokkal terhelt házát

(Fotó: Property Vision)

Share.

About Author

Leave A Reply