Együnk vadállatot!

0

Kaki, kakiszilva, datolyaszilva, hurma, sharon-gyümölcs, persimon, lótuszszilva, lichiparadicsom és még hosszan sorolhatnánk ennek a különleges gyümölcsnek a nevét, amit Christine mutatott be legutóbb.

„Hívhatjuk persimmon-nak, vagy datolyaszilvának is a Wikipédia szerint. Ez a csúnyácska paradicsomnak kinéző gyümölcs eredetileg Ázsiában volt őshonos, mára mindenfelé megtalálható.

KÜLFÖLDI MUNKÁK A HATÁRÁTKELŐN

Ezért a boltok polcain is rendszerint fellelhető itt nálunk. Férjem kollégája szerint az almára hasonlít az íze, a wiki azt mondja sárgabarack, szerintem pedig mangóba oltott alma erős diós utóízzel. Érdekessége, hogy nincs magja illetve magháza.

(Valaki az eredeti poszt alatt egy kommentben megjegyezte, hogy „Spanyolországban caqui-nak hívják és igen, kakinak ejtik, óvodás korú gyerekek már csak ezért vagy imádták vagy nem hajlandóak megkóstolni sem. :-))

Amúgy ritkán, de lehet benne magot találni, hosszúkás, barna magja van, kb. mint egy babszem. Mi leginkább meghámozva gyümölcsként esszük, de ugyanúgy felhasználható mint a barack, sütikbe, joghurttal, lekvárnak… Nagyon finom!”)

A teljes posztot itt találjátok.

Hat pótolhatatlan dolog, ami hiányzik Magyarországról

Share.

About Author

Leave A Reply