„Egyszerűen nem értjük meg egymást”

0

A vegyespáros létről már sok szó esett a Határátkelőn, sorozat is volt róla, szóval a téma nem újdonság, ám egy-egy személyes történet mindig árnyalhatja a képet. Például Krisztina esete, aki 28 évesen költözött Németországból Svájcba, párját követve.

A férfi nem magyar és nem is tud magyarul, és természetesen az első időszakban minden rózsaszín volt, és teljes volt a boldogság. Csak aztán elmúlt az első időszak – mesélte Krisztina a Díványnak.

„A helyváltás miatt depressziós lettem, nem tudtam beilleszkedni, kételkedtem a döntésemben, kételkedtem magamban és benne is. Többször is hazamentem szüleimhez gondolkodni, de a szívem mindig visszahúzott” – mondta.

Aztán sikerült kijutni a gödörből, talált munkát is, egyszóval lassan egyenesbe jött, ám ekkor már azt is látta, hogy rengeteg kompromisszumra lesz szükség a közös élethez.

„Tudni kell, hogy én egy elég csöndes típus vagyok, párom viszont pont az ellentettem. Rengeteg energiája van és szenvedélyes. De az utóbbi időben teljesen megváltozott, hetente rátör a depresszió, és ilyenkor nem akar beszélni, néhány nap után mikor ráveszem, akkor mond olyan dolgokat, amik engem is mélyen megsebeznek és ő is ugyanezt mondja, hogy mondok olyan dolgokat, amik teljesen szíven ütik, és a mélybe taszítják őt. Pedig szándékosan nem bántanám őt. De mégis megteszem valahogy, és nem érzem, amikor ez történik” – tette hozzá Krisztina.

Szerinte a legnagyobb problémát a kulturális különbség jelenti, amit lassan már áthidalhatatlannak érez: „Nem akarom elfogadni, hogy két ember, aki szereti egymást nem tudja megbeszélni és megoldani a problémáit. Nagyon szeretnék megoldást találni, még mielőtt a babák megérkeznek. Minden segítségért hálás vagyok, még akár párterápiára is hajlandóak vagyunk menni. Egyre kevesebb reményt látok, de úgy érzem még nincs veszve a dolog”.

A teljes írást és a szakember javaslatát itt olvashatjátok el.

Share.

About Author

Leave A Reply