„Egyszerűen lehetetlen” Trump terve az állampolgárság szigorításáról

0

Hatalmas vihart kavart az amerikai elnök, amikor azt mondta, elnöki rendelettel megszüntetné, hogy automatikusan állampolgárságot kapjon minden amerikai földön született csecsemő. Az ötlet még vezető republikánus politikusok szerint is kivitelezhetetlen.

Donald Trump nyilván nem véletlenül a közelgő félidős választások előtt állt elő az ötlettel, mely szerint meg kellene akadályozni, hogy minden, az Egyesült Államok területén született csecsemő automatikusan amerikai állampolgárságot kapjon.

KÜLFÖLDI MUNKÁK A HATÁRÁTKELŐN

„Egyszerűen lehetetlen rendeleti úton megvonni ezt a jogot” – ezt nem más, mint Paul Ryan, a Kongresszus republikánus elnöke mondta. Donald Trump szerint ugyanakkor nem kell a Kongresszus által jóváhagyott alkotmánymódosítás a tervéhez.

A bevándorlás szigorítását támogatók szerint az alkotmány jelenlegi formájában mágnesként vonzza az illegális bevándorló terhes nőket, akik az Egyesült Államokban hozzák világra gyermekeiket.

A Pew közvéleménykutató InfoRádió által ismertetett felmérése szerint 2014-ben 275 ezer csecsemő született az Egyesült Államokban olyan szülők gyerekeként, akik illegálisan tartózkodtak az országban. Arányuk egészen 2006-ig emelkedett, ami után csökkenni kezdett.

Magyar család Alaszkában

Share.

About Author

Leave A Reply