„Egyszerre találtam munkát és szerelmet”

0

Zsófi 3 éve él Svájcban, azon belül is Genfben. Nem érzi azt, hogy lenéznék a helyiek, most felszolgálóként dolgozik és persze javában készül az ünnepekre.

„Nem volt tervben a kiköltözés, inkább kíváncsiságból jöttem ki, aztán egyszerre találtam munkát és szerelmet, úgyhogy maradtam.

Többször is jártam már a városban, mielőtt döntöttem, mert a családom egy része itt él már jó ideje. Már akkor is csodáltam, hogy mennyire másképp állnak az élethez.

Közel 1000 külföldi állásajánlat vár a Határátkelőn egyetlen kattintásra

Igaz, keringenek mendemondák arról, hogy a svájciak lenézik a külföldieket, itt Genfben sokkal szeretetteljesebben bánnak a másikkal, figyelmesek. És a francia nyelvnek van egyfajta mágikus ereje.

A helyi beszélt nyelvet nehéz volt megérteni és megszokni, de mivel már megedződtem a látogatások alkalmával, így hamar belejöttem. Jelenleg felszolgálóként dolgozom egy kávézóban, sokszor kelek háromnegyed hatkor és érek haza késő este.

Az ünnepek közeledtével pedig még nagyobb a forgalom. Mi, a kávézóban például már december elején elkezdtük a díszítést. Dupla öröm, mert én nem vagyok oda azért, ha túl korán kint van a dekoráció, megvan a maga bája: hideg téli napon, otthon a családdal. Én így képzelem el az ünnepeket.”

Külföldre húz a zsebed, de nem találsz munkát? Keress és találj itt!

(Fotó: pixabay.com/495756)

Share.

About Author

Leave A Reply