Egyre több munkaerő kellene a briteknek

0

A Brexit-népszavazás óta alaposan megcsappant az uniós országokból érkező bevándorlók száma az Egyesült Királyságban, így tulajdonképpen nem csoda, hogy jelentősen csökkent a brit vállalkozásoknál állást keresők száma is.

A brit emberierőforrás-menedzserek legnagyobb szakmai szövetsége hétfőn ismertetett adatai szerint az alacsonyabban képzett munkaerőt igénylő állásoknál átlagosan 24-ről 20-ra, a közepesen képzett munkaköröknél átlagosan 19-ről 10-re csökkent a jelentkezők száma.

A Chartered Institute of Personnel and Development (CIPD) emlékeztetett arra, hogy az egyre kevesebb uniós érkező munkavállaló különösen azoknak a cégeknek okoz egyre komolyabb problémát, melyek hagyományosan külföldi munkaerőt foglalkoztattak.

KÜLFÖLDRE MENNÉL DOLGOZNI? KATTINTS IDE!

A jelentésre reagálva a brit kormány hangsúlyozta, hogy az európai uniós munkavállalók jelentős mértékben hozzájárulnak a brit gazdasághoz, és azt szeretnék, ha ezek az emberek a Brexit után is Nagy-Britanniában maradhatnának.

A brit statisztikai hivatal július közepén közzétett éves becslése szerint a tavaly decemberrel zárult egy évben 240 ezren érkeztek más EU-országokból tartós letelepedés céljából Nagy-Britanniába, 139 ezren viszont távoztak.

A nettó bevándorlás az uniós országokból tavaly tehát 101 ezer fő volt, 2013 óta a legalacsonyabb, a távozók száma viszont éves rekordot döntött.

„Angliában bármi lehetek”

(Fotó: pixabay.com/geralt)

Share.

About Author

Leave A Reply