Egyre több magyar tanul külföldön

0

Jelenleg 13 ezer magyar fiatal tanul külföldi felsőoktatási intézményben, és a számuk évről évre nő. A legnépszerűbb célországok továbbra is Ausztria, Németország és az Egyesült Királyság, de vannak feltörekvő helyek is.

Csak tavaly 12 százalékkal nőtt a külföldön tanuló (azaz teljes képzésben részt vevő) magyar egyetemisták aránya – derült ki az Engame Akadémia felméréséből, amit az EUROSTAT, az OECD, a UCAS, a US Institute of International Education statisztikái és elérhető kormányadatok alapján állítottak össze.

KÜLFÖLDI MUNKÁK EGY HELYEN

Aligha függetlenül a Brexittől megingani látszik az Egyesült Királyság népszerűsége, ahol tavaly majdnem 3 százalékponttal csökkent a jelentkező magyarok száma az előző évhez képest.

A megingás a jelek szerint csak átmeneti volt, mert miután a brit kormány közölte, hogy a tanulmányaikat idén ősszel megkezdők az elmúlt években megszokott támogatásokra és kedvező tandíjra jogosultak, a jelentkezések száma ismét fellendült.

A németek és az osztrákok viszont nagyot mennek, előbbi országba 22, utóbbiba 19 százalékkal ugrott meg a felvételizők száma. Érdemes még kiemelni Hollandiát és Dániát, mindkét helyen jelentős emelkedés tapasztalható – írta az Index.

Magyarországról dániai egyetemre

(Fotó: pixabay.com/nikolayhg)

Share.

About Author

Leave A Reply