Egyre több magyar szereti az Európai Uniót

0

Az Európai Bizottság jelentése szerint az előző évhez képest tavaly 43 százalékról 53 százalékra nőtt azok száma Magyarországon, akikben pozitív kép él az Európai Unióról.

A magyarok több mint fele pozitívan tekint az unióra, ami a hatodik legjobb eredmény az unió 27 tagállama között, és jelentősen felülmúlja a 43 százalékos uniós átlagot.

Ezzel szemben a magyaroknak csak a 10 százaléka viszonyul negatívan az EU-hoz, 37 százalékuk pedig semlegesen – derül ki az Európai Bizottság közvélemény-kutatásán alapuló, MTI idézte jelentésből.

HATÁRÁTKELŐ A
YOUTUBE-ON
ÉS A SPOTIFY-ON IS!

Az unió jövőjével kapcsolatban a magyarok majdnem kétharmada, 64 százaléka derűlátó, több mint a kétszerese a borúlátók 30 százalékos arányának. A magyarok ugyanakkor a migrációt tartják az Európai Unió előtt álló legnagyobb kihívásnak.

A friss, 2019-es adatokat rögzítő, az összes tagállamban végzett felmérésben a magyar válaszadók 42 százaléka az ország szempontjából a legnagyobb problémának az egészségügyi és szociális biztonság helyzetét tekinti, ezt 29 százalékkal az áremelkedés problémaköre követi.

Share.

About Author

Leave A Reply