Egyre több ember kell Németországba

1

Hasít a német gazdaság, ami persze alapvetően jó hír (Európának is), viszont már mutatkoznak az első baljós jelek, ugyanis a német cégek egyre nehezebben találnak megfelelő munkaerőt. Ami viszont jól jöhet a magyar határátkelőknek.

A vezető német gazdaságkutató intézetek évente kétszer készítenek előrejelzést, ebből az egyiket most adták ki. A tanulmány szerint idén Németország hazai összterméke (GDP) 1,9 százalékkal növekedhet, gyorsabban a kutatók 2017 tavaszi felmérésében jelzett 1,5 százaléknál. A növekedést a fogyasztás mellett a külkereskedelem és a befektetések támogatták.

Németországba mennél dolgozni? Válogass itt állást!

Mivel a gazdaság már egy ideje a robusztus növekedés útján halad, a feszültség első jelei mutatkozni kezdtek egy sor szegmensben. Így például jelentősen emelkedett a be nem töltött állások száma, egyre hosszabb ideig tart a megfelelően szakképzett munkaerő megtalálása.

A szakemberek példaként az építőipart hozták fel, ahol egyre több vállalkozás panaszkodik arra, hogy a munkaerőhiány fogja vissza teljesítményüket.

Németországban az aktív dolgozók száma a 2016-os 43 millió 638 ezerről idén 44 millió 258 ezerre emelkedik, jövőre pedig további 483 ezerrel növekszik az előrejelzések szerint.

A munkanélküliségi ráta a tavalyi 6,1 százalékról idén 5,7, jövőre 5,5, 2019-ben pedig 5,2 százalékra mérséklődhet a gazdaságkutatók szerint.

Külföldre költöznél, de nincs munkád? Válogass a Határátkelőn!

(Fotó: pixabay.com/skeeze)

Share.

About Author

1 hozzászólás

Leave A Reply