Egyre több brit lenne francia

0

Ugrásszerűen megnőtt a francia állampolgárságért folyamodó britek száma. Nem nehéz kitalálni, hogy a háttérben a britek uniós kilépésének rohamosan közeledő időpontja áll.

Egyre több, Franciaországban élő brit folyamodik francia állampolgárságért. a benyújtott kérelmek száma 2015 és 2017 között nyolcszorosára (386-ról 3173-ra) nőtt – közölte a francia belügyminisztérium.

Két év alatt a francia állampolgárságért folyamodók között a britek aránya a korábbi 0,4 százalékról 3,5 százalékra nőtt. Tavaly a kérelmek egyharmada olyan brit állampolgároktól érkezett, akiknek a párja francia állampolgár.

KÜLFÖLDI MUNKÁK A HATÁRÁTKELŐN

„A Franciaországban élő kérelmezők azért folyamodnak francia állampolgárságért, hogy továbbra is részesülhessenek azokban az előnyökben, amelyekre az EU állampolgáraiként jogosultak: szabad áramlás Európában, időnként munkavállalás a közszférában vagy választási mandátum” – jelezte a EuroNews szerint a francia belügyminisztérium.

A legtöbb brit az ország délnyugati részén él, 26 százalékuk van a déli megyékben bejelentve, míg 13 százalékuk Párizsban és környékén.

Kétszer annyi ingyen francia nyelvóra jár a külföldieknek

(Fotó: Thinkstockphotos/philipimage)

Share.

About Author

Leave A Reply